Dyretransport fortjener ikke al den negative omtale, som den får

27 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Når man taler om dyretransport nu om dage, så er det altid nogle hellige veganere af nogle aktivisttyper, der råber højest om, hvor skadeligt det er for dyrene, og hvor synd det er.

De udtaler sig på en baggrund af manglende viden, og man kan retfærdigt her sige, at tomme tønder buldrer mest, for det er jo sjældent firmaerne, chauffører eller modtagerne, der kommer til genmæle – de bliver bare sat op som de “onde”.

Og så bliver der fremvist en hel masse manipulered tal, der skulle indikere, hvor hårdt dyrene har det under transporten.

De tal er enten udvalgt for at tale deres sag, eller også er de blevet tilpasset for at se bedre ud i deres favør.

Men tænk dig lige om: Hvis dyrene faldt døde om under en transport eller havde så stor mistrivsel, når de kom frem til deres destination, hvor de skulle bruges, at de skulle aflives alligevel, så var det jo en afsindigt dårlig forretning.

Vi har jo brug for dyretransport

Desuden er dyretransport jo heller ikke bare transport af dyr til slagtning, det er også transport af dyr til reservater, eller hvis de skal flyttes til et sted, end hvor de befinder sig nu.

Man har jo også en hestevogn til ens hest, og man har hunden og katten i et bur, når man transporterer dem.

Men hvis vi bliver ved slagtedyrene, som man oftest taler om, så skal man jo også tænke på, hvor stor en forretning der er i den slags for både firmaer og den danske eksport og dermed økonomi.

Et sted, der arbejder med den slags, er www.nanissen.dk

Så fremhæver man jo, at man skal ændre den danske eksporthandel og være noget andet end slagtedyr.

Det er meget muligt, den slags kommer til at ske i fremtiden, men det sker ikke lige fra den ene dag til den næste, så vi har stadig brug for dyretransport.

Flere Nyheder