Har du og din partner fundet drømmeboligen, skrevet under på slutsedlen, og godt i gang med jeres nye tilværelse? Så bør I træde et skridt tilbage og overveje, hvorledes I hver især er stillet i tilfælde af samlivets ophør eller dødsfald.

Samejekontrakt eller samejeoverenskomst – jeres gensidige sikring ved dødsfald eller samlivs ophør

Er du ikke gift med din partner, og ejer I en bolig sammen, er det en rigtig god idé at få en form for officielt papir, som redegør for ejerforholdets natur. Et sådant dokument kaldes en samejekontrakt eller en samejeoverenskomst. I dette dokument står forskellige forhold nedfældet, så som hver enkelt parts forpligtelser – også økonomisk – i forbindelse med den fælles ejendom.

I tilfælde af, at den ene part har gjort et større indskud i boligen, og vil sikre sig at få en tilsvarende andel med sig ud i tilfælde af bodeling (eller hvis den anden part skal købe vedkommende ud), skal dette også stå anført i samejekontrakten. Og sluttelig skal det selvfølgelig gøres vitterligt, hvorvidt den efterlevende part skal overtage boligen i tilfælde af dødsfald. Har man ikke gjort sig disse forholdt klart, kan man risikere at havne i en uheldig situation, hvor den efterlevende part pludselig står uden tag over hovedet. Der gælder nemlig ikke de samme regler for samlevende, som der gør for ægtefolk.

Få hjælp til udarbejdelse af samejekontrakt hos en erfaren boligadvokat

Derfor bør I kontakte en boligadvokat, som kan hjælpe jer med udfærdigelsen af en gyldig samejeoverenskomst. Så behøver I ikke at bekymre jer om eventuelle tvistigheder i forbindelse med ophørt samliv, eller om, hvorvidt den efterlevende er sikret ved et dødsfald. Boligadvokaten hjælper samtidig gerne med at opdatere og tinglyse skødet i tilfælde af at ejerforholdet skulle ændre sig – for eksempel som følge af en af ovenfor nævnte situationer.

Læs mere om samejekontrakter, og få et godt tilbud, på https://eboligadvokat.dk/