Hvor længe vil det tage med sådan en montage af en varmepumpe?

21 december 2020
Anders Lundtang Hansen

Kender du det med, at hvis man glor på et æg, der skal koge, så koger det aldrig; men hvis man efterlader det, så er det næsten sikkert, at det koger over.

Sådan har det nok lidt med vores tidsanskuelse at gøre, for sidder du stift og fokuserer på ægget, så laver du ikke andet her og er meget koncentreret, men stikker du af og laver noget andet, så bliver din tidsopfattelse lidt mere flyvsk. Specielt hvis du laver noget mere spændende, hvor man som regel har det sjovt.

Således kan man også have det med at føle, om det tager lang tid eller kort tid med at sætte en varmepumpe op, for man kan have travlt med at få det overstået, man finder det forstyrrende, eller man har af andre grunde bare ikke så meget tålmodighed.

Lad os se nærmere på et eksempel, hvor der skal laves montage af varmepumpe i Skagen.

Tager det lang tid, kort tid eller et sted i midten?

Hvis man er en erfaren person, der udfører dette arbejde – som vi på det varmeste anbefaler, at man får det gjort af, om det så er til det private eller erhverv – så tænker man måske ikke over tiden, fordi man er travlt beskæftiget med at lave det arbejde, som man kender og holder af.

Selv når man laver det på automatpilot mere eller mindre, så går det relativt hurtigt og ender med et godt resultat, fordi man er så erfaren med det.

Men som tilskuer kan det godt føles som om, at det tager lang tid. Men skulle man selv lave det, føles det måske som om, at tiden går hurtigere, men reelt set tager det længere tid for en, når man er uprofessionel, end hvis man er den professionelle, der ved, hvad man skal lave.

Så kan der måske komme nogle mindre komplikationer i vejen undervejs, men hvis man er vant til det arbejde, så kender man nok også de problemer og kan ordne dem hurtigt.

Flere Nyheder