Kan sådan en hashpsykose rent faktisk forekomme?

09 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Der er dem, der mener, at en hash psykose er opfundet af dem, der gerne vil male nogle skræmmebilleder af, hvad hash kan gøre skadeligt, fordi hash generelt er ulovligt.

Men med tiden har man jo også set, at der er gavnlige effekter ved hash og lignende, så man bruger det til medicinsk brug.

Dog kan man sige med både lovlige og ulovlige substanser, at det altid handler om at bruge den slags med mådehold og i korrekt omfang og af den gode kvalitet, hvis man skal have de gavnlige effekter ud af det.

Det er jo ikke farligt at nyde et glas rødvin til aftensmaden: det kan fremhæve smagsnuancerne i maden og give en bedre helhedsoplevelse.

Men hvis du drikker en flaske vin alene hver aften, så nedbrydes din krop langsomt.

Således er der formentlig ikke den store fare ved at ryge en joint med hash i ved enkelte lejligheder, men røger du dagligt, så kan det om muligt føre til en hashpsykose.

Prøv for alt i verden at undgå en hashpsykose

Således kan du være misbruger af hash og hårdnakket påstå, at en psykose af hash ikke kan forekomme, fordi du aldrig har oplevet det.

Enten er du måske en af de heldige, som reelt set aldrig har oplevet sådan en hashpsykose, eller også har du faktisk være så fortabt i den hashverden, at du ikke har bemærket, at du rent faktisk har været involveret og selvforskyldt i en hashpsykose.

Hvordan en hashpsykose så eventuelt opleves, kan variere fra person til person, men det er ikke noget rart at opleve uanset hvad.

Oplever man sådan en psykose, så skal man søge hjælp med det samme, hvis man ikke kan stoppe ens forbrug af hash. 

For er man først der, hvor hashen har forårsaget en psykose for en, så kan man sjældent stoppe selv. 

Flere Nyheder