Når man skal til at give sig i kast med noget for første gang her i livet, eller man måske bare skal have genopfrisket det, så forhører man sig i ens omgangskreds med, hvordan man gør de ting, og hvad man kan forvente sig.

Ja, nogle gange skal man endda bare sidde til et selskab og nævne mellem linjerne, at man har tænkt sig at gøre noget bestemt, og så begynder folk at plapre om alt fra egne erfaringer til, hvad de tror, og hvad de har læst om og – forhåbentligt – har erfaringer med.

Det kan være alt fra, at man skal til tandlæge og have rykket nogle tænder ud, hvor man måske bliver præsenteret for alt fra skrækhistorier til, at man bare skal tage det roligt.

Men det kan jo også være sådan noget som, at man agter at stifte en virksomhed og være selvstændigt enten som et supplement til ens indkomst, en hobby eller med tanke på at gøre det til et fuldtidsarbejde senere i livet.

I den forbindelse bliver man nok præsenteret for en del iværksætter historier, for der vil med stor garanti sidde nogle i et selskab eller i hvert fald i ens omgangskreds på de sociale medier til at forklare deres synspunkt.

Gennem de sidste mange år er flere og flere nemlig begyndt være iværksættere og har fået mange erfaringer med den slags, og det er dét, som de kan dele med dig.

De kan måske fortælle dig noget på godt og ondt om, hvordan det er med at starte iværksætteri op.

Det kan være gode lærepenge at få her med det samme, så man kan skrive en masse tips ned og lære fra tidligere erfaringer, hvad der er vigtigt at huske, og hvad man kan udskyde til senere.

Lær dog at sortere i det, så du ikke bliver forskrækket eller opildnet uden grund.