Overtal din chef til et SQL kursus i København

31 oktober 2020
admin

Evnen til at overtale

Evnen til at overtale kan være svær at mestre. Nogle har let ved det; det falder vedkommende naturligt og ikke mindst føler personen sig komfortabel med at overbevise andre folk om, hvad der er det rigtige at gøre. Andre har sværere ved det og synes måske, at det er uden for deres comfort zone. 

Overtalingsevnerne kommer dog i brug, når du som medarbejder skal overtale din chef om at sende dig på kursus, da der fra virksomhedens perspektiv af kommer mange overvejelser i brug. Der er nemlig mange ting, man som virksomhed bør tage stilling til, når man sender sine medarbejdere på kursus.

2 go-to tricks

1. Undersøg hvad kutymen er i virksomheden

Inden du går op på kontoret og bereder den helt store vindertale, er det en god idé at undersøge, hvad kutymen er for kurser i virksomheden. På den måde er du bedre stillet og du virker desuden også som én, der har sat dig ind i tingene, før du begynder at stille krav. 

Hvis du eksempelvis vil på et SQL kursus København, er det en god idé at undersøge, om ens kollegaer har været på lignende forløb, er der alternative betalingsmetoder i form af legater eller andet eller er der afsat et bestemt beløb pr. medarbejder i forhold til træning? 

2. Lav regnestykket 

Når du spørger din virksomhed om lov til at tage på kursus, er det en god idé at have beregninger klar. Hvor længe skal du være væk fra virksomheden, kommer der til at være fraværsdage og så videre, og så videre. 

Derudover er det godt at have det præcise beløb, som virksomheden vil ende med at skulle give. Det giver dem en følelse af at have kontrol, og at du også har sat dig ind i, virksomhedens økonomi, og hvad de kunne være i stand til at ofre på dig. 

Flere Nyheder