Når du køber brugt bil af en privatperson i Danmark, er du ikke dækket af garanti og reklamationsret; bilen købes som prøvet og beset. Derfor er det vigtigt, at du tester alle funktioner, inden du underskriver slutsedlen.

Har du købt brugt bil før, så ved du, at det er en god idé at prøvekøre den, undersøge bilen for skrammer og ridser og ikke mindst lytte efter mislyde fra motoren og gearkassen. Men husker du også at tjekke, om de elektroniske dele fungerer?

Vi ved godt, at vinduesviskere ikke er vanvittigt dyre, men derfor er det alligevel en god idé at være på den sikre side. Særligt fordi du risikerer at betale store reparationsomkostninger, hvis det er mere alvorlige ting, der er i stykker, når du kommer hjem med bilen.

Lav en grundig gennemgang

Du kan naturligvis vælge at lade den brugte bil, du overvejer at købe, komme til en gennemgang hos din lokale mekaniker, som kan dømme den inde eller ude. Men inden da er der nogle ting, du med fordel kan undersøge selv – det giver også en indikation af, om den tidligere ejere har passet godt på bilen.

Tjek eksempelvis alle kontakter. Det kan være blinklys, vinduesviskere, lys i det hele taget, og hvordan med radioen – virker den, som den skal?

Det er også en god idé at afprøve A/C-anlægget, mens du prøvekører bilen. Tjek at både den kolde og den varme luft fungerer optimalt, og husk at det koster mellem 5.000-10.000 kr., hvis du glemmer at undersøge anlægget og er nødsaget til at få det repareret efterfølgende.

Sædevarme er en dejlig ting – især hvis det virker. Tjek derfor om varmen i sæderne fungerer optimalt, og husk også at tjekke passagersædet. Det koster rask væk 5.000 kr. per sæde, der skal repareres, og de penge kan du med garanti sagtens finde bedre ting at bruge på.

 1. hclickscomumei says:

  Hi!
  Why don’t you monetize your site sait.com by push notifications?
  Push notifications give a great boost to website income.
  At the same time, push messages are compatible and do not interfere with other monetization options, such as contextual advertising (for example, Adsense), teasers, CPA, and others.
  Also, this type of monetization is not reflected in the work on SEO optimization and website promotion, because this technology is browser-based and does not affect on the search engine tops.
  Try https://hclicks.com – Now they provide lifetime max rates, take all GEOs and monetize all push traffic including IOS!
  Just spend 5 minutes… and dollars will drip constantly 🙂
  In general, I just decided to give you small recommendations and nothing more. I apologize if this information is not relevant for you.

  Sincerely, Platon Shukin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>