Sådan får du et flot trægulv

08 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Træ er et af de lækreste materialer man kan arbejde med, når det kommer til gulve. Derfor anbefaler vi, at hvis man har budgettet til det, og hvis det vil passe ind i den stil man vil have i sit hjem, at man så får et trægulv som gulv. Men hvordan får man et flot trægulv, og bibeholder et flot trægulv over tid? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Start med at behandl det

Når du får lagt et trægulv, så er det en god idé at behandle det, når det er blevet lagt. Det kan være ved at give det en klar lak, så det har et beskyttelseslag, eller det kan være ved at give det en sæbebehandling, eller måske noget bejdse. Når man behandler sit trægulv fra start, så sikrer man sig, at det kan holde i længere tid, end hvis man ikke behandler det. Det er altså en investering i fremtiden.

Hvis du vil høre mere om behandling af trægulve, så anbefaler vi, at du tager fat i gulvkanonen, som er eksperter på området.

image

Slib det kun når det er nødvendigt

I de fleste udlejningsejendomme sliber de gulvet hver gang der er en ny beboer der flytter ind og ud. Dette slider unødvendigt på gulvet, og derfor anbefaler vi, at man kun giver det en gulvafslibning, hvis det virkelig trænger til det. Ved at undgå at slibe det for ofte, så kan man forlænge levetiden på gulvet, da man fjerner et lag af gulvet hver gang man sliber det.

Behandl det igen, når det er blevet slebet

Når man har slebet sit trægulv, så er det vigtigt, at man giver det samme behandling, som man startede med. Ved at slibe det, så fjerner man nemlig det lag af behandling, som gulvet fik fra start. Det kan eksempelvis være, at man sliber det lag lak væk, som man smurte på i starten.

More articles