Lån penge online og giv din økonomi en håndsrækning

05 February 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du inde i en finansiel tørke periode, og har økonomien brug for et boost i anledning af en akut opstået nødsituation? Så kan du overveje at spæde til med et online lån.

Er det ikke dyrt at låne penge online?

Et online lån behøver ikke at være særlig meget mere omkostnings tungt end et almindeligt bank lån – og så har du med et online lån fordelen af at det er nemt at optage. Hvis du vælger den rette långiver og sørger for ikke at låne flere penge end du har brug for behøver du faktisk ikke at være så bekymret.

Så længe du overholder din del af låne aftalen, det vil sige betaler dine afdrag til tiden, vil der ikke opstå ekstra omkostninger i form af eksempelvis mora renter eller straf gebyrer. Grunden til at mange mennesker brænder nallerne på de hurtige online lån er som regel at de glemmer at betale dem tilbage. Og så kan det hurtigt blive rigtig dyrt at optage et online lån.

Hvorfinder jeg et sikkert online lån?

Der ud over bør du altid gå i en stor bue uden om de tvivlsomme låne udbydere som tilbyder lån til lidt for favorable vilkår. Du risikerer nemlig at havne i kløerne på en låne haj – eller en såkaldt ågerkarl. Det betyder at du kan risikere at renterne på dit lån pludselig ryger i vejret, eller at det uden varsel pålægges ekstra gebyrer.

I stedet bør du gå efter de etablerede online banker og penge institutter som er registreret hos Finanstilsynet. Disse långivere har nemlig forpligtet sig til at efterleve tilsynets skrappe regler om gennemsigtighed i hele låne processen. Og så vil du fra begyndelsen vide præcis hvad dit lån kommer til at koste dig.

Hvis du vil være klogere på online lån kan du blive det her.

More articles