Afhøvling af gulve – hvorfor og hvordan

21 July 2020
Astrid Pedersen

Et slidt gulv vil næsten med sikkerhed kunne blive flot igen med den rette behandling. Men skal man vælge afslibning eller afhøvling af gulve?

Hvornår er afhøvling af gulve nødvendigt?

Hvis dit gulv blot er blevet nusset og snusket i overfladen som følge af almindelig daglig dags slitage vil en gulvafslibning i langt de fleste tilfælde være tilstrækkeligt til at få gulvet flot og skinnende igen. Men når det handler om at udjævne buler og niveau forskelle i træværket kan en gulvafhøvling vise sig at være den rette løsning.

Disse opstår som regel i forbindelse med en vandskade hvor fugt trænger ind i lameller, parketter eller brædder og får disse til at udvide sig. I samme anledning kan der opstår dybe revner og grimme misfarvninger som kun lader sig fjerne ved en gulvafhøvling.

Kan jeg selv foretage en gulvafhøvling?

Du bør aldrig selv forsøge dig med afhøvling af gulve. Den maskine som anvendes til dette formål er, i modsætning til en maskine til afslibning af gulve, forsynet med skarpe knive monteret på en valse. Med en sådan maskine kan du komme til at føje uoprettelig skade til den allerede eksisterende. Og så er det ikke sikkert at dit gulv kan reddes.

Kan gulvet overhovedet tåle en gulvafhøvling?

I stedet bør du kontakte en dygtig gulvmand som hurtigt vil kunne vurdere såvel gulvets beskaffenhed som skadernes omfang. På den måde kan han hurtigt fastslå om gulvet overhovedet han holde til en gulvafhøvling – og hvor meget det i så tilfælde er nødvendigt at skrælle af træværkets overflade. På den måde er du således sikret det mest optimale resultat. Og så vil din gulvmand samtidig kunne forestå den efterfølgende gulvafslibning samt efterbehandling af dit trægulv så at det kommer til at stå som nyt.

Du kan finde din lokale gulvmand hos DBF Gulvservice via https://gulvafslibning-priser.dk/ 

More articles