Bliv buschauffør i dag

05 May 2022
Maria Laugesen

editorial

Kunne du tænke dig at lave karriereskift og blive buschauffør? Så kan du her blive klogere på vejen dertil og lære mere om, hvad både uddannelsen og jobbet indebærer.

Hvordan bliver du buschauffør

Som buschauffør er der flere kompetencer, du skal mestre. Først og fremmest skal du naturligvis være en sikker og stabil chauffør i det store køretøj, og dernæst skal du også evne de andre elementer af jobbet såsom kundeservice. Derfor indebærer uddannelsen flere forskellige elementer og kompetenceområder.

For at blive buschauffør skal du tage et kursus af 6 ugers varighed med 30 uddannelsesdage. Her vil du erhverve kørekort til kategori D, Erhverv og EU bevis, så du er klar til at fragte personer trygt fra A til B i både Danmark og andre europæiske lande. Derudover får du undervisning i kundeservice og i handicap-kørsel, så du er godt klædt på til jobbet. 

Uddannelsen kan du tage som AMU-kursus, og den er tilgængelig flere steder i landet. For eksempel tilbydes den hos https://www.eucsyd.dk/amu-efteruddannelse/kursusoversigt/transport/, hvor du også kan læse meget mere om kurset.

bus kørekort

Hvad kræves af en buschauffør

Som buschauffør er din væsentligste opgave at fragte personer trygt fra afgang til ankomst. Det kan være som bybus gennem storbyens gader, som turistbus rundt til diverse seværdigheder, eller måske som skolebus som fragter børnene mellem hjem og skole. Der er altså flere forskellige veje at gå med et buskørekort.

Det er et job, hvor du kan regne med at være i kontakt med mange forskellige mennesker i løbet af en dag. Derfor er det vigtigt, at du kan lide kundekontakt og sætter en ære i at yde god kundeservice. Glade og trygge passagerer er centralt, og de fås kun ved at yde en god service. Med åbenhed og et smil på læben kommer du langt, og du får diverse kompetencer inden for kundeservice i løbet af uddannelsen.

More articles