Et smykke med stor betydning!

07 January 2021
Anne-Mette Hansen

editorial

En ring er et smykke forbundet med stor betydning. Det kan være i forbindelse med en forlovelse, bryllup eller en hel særlig gave. Det er ikke hvem som helst, man giver en smuk ring til. Der er stor betydning forbundet med den. 

Hvornår giver man en ring som gave? Læs med her og bliv klogere.

1. Forlovelse

Enhver forlovelse starter med et frieri og hertil hører en smuk (og gerne diamantbesat) ring. Den skal passe til kvinden, der fries til. Det er derfor altid en god idé at høre veninder eller familie, hvad hun kan lide. 

Ringen til forlovelse har den betydning, at den viser, at kvinden er lovet væk til en anden person. Den skal bæres på ringfingeren på venstre hånd. 

2. Bryllup

Når brylluppet skal stå, er det både bruden og gommen, der skal have ring på. Disse kaldes for vielsesringe. De er lidt anderledes en forlovelsesringe. De er ikke lige så prangende. Det er typisk en meget enkel ring i f.eks. guld eller hvidguld.

Kvindens ring kan dog have lidt ekstra detaljer, f.eks. nogle sten indsat i selve ringen. Men ikke på samme måde som forlovelsesringen.

Når kvinden får en vielsesring, er det kutyme, at forlovelsesringen flyttes væk, så der bliver plads til vielsesringen på venstre hånd. Nogle vælger dog at bære begge ringe på samme hånd. 

3. Konfirmation eller fødselsdag

En ring behøver ikke kun være forbundet med kærlighed mellem to personer. Det kan også blot være en rigtig fin gave til en særlig begivenhed. Det kunne være fra forældre til datter på f.eks. konfirmationsdagen eller en stor fødselsdag. 

Ringen har her den betydning, at den skal være et minde om konfirmationen og overgangen til det at blive voksen. 

Ringe har stor betydning og kan være en skøn gave eller en erklæring om kærlighed. Det handler om, hvornår man giver ringen og hvem man giver den til. 

More articles