Få de flotteste gulve med en professionel gulvafslibning

05 January 2022
Astrid Pedersen

editorial

Når et trægulv går hen og får nogle år på bagen vil det uvægerligt blive noget slidt og nusset i sit udtryk. Dette gælder især for ubehandlede trægulve samt gulve hvis overflade er behandlet med olie eller sæbe. Disse materialer betegnes, i modsætning til eksempelvis lak, fernis eller maling, som ikke forseglende.

Med en oliering eller sæbe behandling kapsles gulvbrædderne nemlig ikke inde og nyder således ikke samme beskyttelse som de malede eller lakerede af slagsen. Der dannes ved disse behandlinger en tyk hinde af olie eller sæbe i de øverste lag af træværket.

Denne hinde skal kontinuerligt vedligeholdes gennem hyppig og grundig vask med olie sæbe eller sæbespåner. På den måde bygges hinden op løbende. Forsømmes denne behandling blot et par uger i streg vil hinden slides bort. Og så er gulvet pludselig meget sårbart over for udefra kommende påvirkninger.

image

Et slidt trægulv er ikke det kønneste syn i verden

Slitage i et trægulv vil som ofte tage form af misfarvninger som dels stammer fra solfalming, dels fra spildte væsker som suges op i træværkets indtørrede og porøse fibre.

Gulvet har nemlig ikke længere nogen beskyttelse mod de skarpe uv stråler fra solens lys, og har også mistet sine væske afvisende egenskaber. Der ud over vil støv og skidt, som trædes ned i gulvet, aflejre sig i selvsamme fibre og der blive til gråligt matte slidspor.

Til alt held stikker disse skønhedspletter sjældent dybere end de kan fjernes ved en grundig gulvafslibning. Ved afslibning af gulve fjernes nemlig omtrent en millimeter af gulvets overflade hvilket svarer meget godt til det lag i hvilket misfarvningerne optræder.

Du vil blive overrasket over hvor stor en forskel en gulvafslibning kan gøre. Og med den rette efterbehandling kan gulvet komme til at stråle på ny.

Du kan altid få et tilbud på gulvafslibning i Faxe hos Harpixgulv – læs mere på https://www.harpixgulv.dk/gulvafslibning-gulvafhoevling-faxe 

More articles