Få det bedste ud af dit hår med hjælp fra din frisør

11 September 2020
Astrid Pedersen

De fleste kvinder drømmer om et fyldigt og glansfuldt hår som er nemt at sætte og som udstråler ungdom og sundhed. Denne drøm forsøger mange at gøre til virkelighed gennem farvning, blegning, glatning eller krøl. Det er ikke usædvanligt at man ønsker sig en helt anden hårtype end den man har, og derfor med kemiske midler forsøger at få dette ønske til at gå i opfyldelse. I realiteten sker der som oftest det stik modsatte.

De kemiske midler til farvning, blegning eller permanent krøl eller udglatning du finder i supermarkedet eller hos materialisten vil sandsynligvis ødelægge dit hår. Især hvis du piner håret med disse produkter over en længere periode og samtidig bruger varme i forbindelse med styling, for eksempel føn tørrer glattejern eller krøllejern, uden på behørig vis at beskytte håret. Resultatet bliver et tørt, klasket og livløst hår som får en filt agtig tekstur og en mat udstråling. Og dette er jo helt ved siden af det oprindelige mål.

Lad frisøren håndtere klip, farve eller afblegning

Hvis du dropper de kemiske midler, og i stedet lader en frisør klare ærterne, vil du med stor sandsynlighed opnå et langt smukkere og mere holdbart resultat.

En frisør vil muligvis ikke kunne hjælpe dig med at få flotte permanente slangekrøller hvis dit hår er fint, glat og skandinavisk i sin struktur. Men han eller hun vil kunne vise dig hvorledes du med den rette klipning og produkter som passer til netop dit hår kan få det bedste ud af det du har.

Frisøren vil kunne anbefale såvel frisurer som den rette shampoo og balsam samt styling produkter som du kan anvende for at bevare dit hår smukt og skinnende – måske endda helt uden behov for opslidende styling og kemiske midler.

Du kan finde din lokale frisør på Frederiksberg på http://kepel.dk/ 

More articles