Få familien samlet om det spisebord

15 March 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi mennesker har så travlt i løbet af dagen, det gælder både de små børn samt de ældre i familien, for børnene skal nå meget mere, end de skulle tidligere, hvor bare skulle lege og sørge for at være børn, mens tiden var; nu er de små voksne.

De ældre har fået flere penge mellem hænderne, og de ser ikke alderdommen som en grund til at sygne hen, så de forsøger at holde sig aktive, tage ud at rejse og møde nye mennesker, så de har heller ikke altid lige tid til at kigge forbi og sige hej.

Og så skal vi slet ikke glemme forældrene, som nok er dem, der har allermest travlt, for de skal både være gode kollegaer, et ægtepar, være gode venner, naboer og mange andre ting, som der efterhånden kommer flere og flere forventninger til.

Derfor kan det være svært at samles som familie i løbet af dagen.

Plankebord / spisebord

Spisebordet bliver det naturlige samlingspunkt for familien

Faktisk er der kun ét tidspunkt, hvor man kan være samlet som familie løbet af en hverdag, og det er, når der skal spises aftensmad.

Om morgenen har alle travlt, og de enkelte medlemmer af familien kan have virkelig travlt i løbet af eftermiddagen, så der er kun tid til at snakke sammen om, hvordan man har det, hvordan det går, og hvad man render og laver hver især, fordi det kan være svært at følge med i, når man selv har så meget at lave.

Her gør man det til et helle om det plankebord, der udgør spisebordet (det fandt man ved at kigge rundt efter billige plankeborde), hvor man ikke har elektronik fremme, men hvor man taler sammen, inden børnene skal ordne lektier bagefter eller vil spille computerspil.

Det skal være et lille pusterum for familien, hvor man kommer hinanden ved, om man så laver mad fra bunden, eller man bestiller det udefra.

More articles