Få hjælp, hvis din kæreste eller ægtefælle er alkoholiker

17 August 2019
Astrid Pedersen

editorial

Alkoholisme er et stort problem, såvel for samfundet som for den enkelte familie, som rammes af misbruget. Når et nært familiemedlem viser sig at være alkoholiker, er det utroligt smertefuldt for den øvrige familie at være vidne til. Og oven i smerten og afmagten har man stadig et ansvar for at hjælpe den misbrugsramte tilbage på rette kurs – et ansvar som er stort set umuligt at løfte, hvis man ikke får hjælp fra professionelt hold.

Hvordan hjælper man en alkoholiker?

Er en af dine nærmeste alkoholiker, bør du ikke tøve med at opsøge professionel hjælp. Det er meget vigtigt, at du er velovervejet i dine handlinger, når det handler om såvel konfrontation som den opfølgende proces. Du kan risikere at tabe det hele på gulvet, hvis du ikke farer med lempe – og din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle vil skubbe dig endnu længere ud i periferien.

Er der børn involveret, er det ekstra og særligt vigtigt, at ikke blot den misbrugsramte, men hele familien kommer i behandling. Der er få ting, som er så skadeligt for børn, som at vokse op i en misbrugsramt familie. Børnene vil med stor sandsynlighed få grimme ar på sjælen, som vil forfølge dem ind i deres voksen tilværelse. Al statistik viser, at børn fra alkoholiserede hjem har større risiko for selv at udvikle et misbrug, når de bliver ældre. Og mange børn, som kommer fra et hjem, hvor en af (eller begge) forældre har udviklet et misbrug af alkohol, vil få psyko sociale problemer, som udmønter sig i problemer med tilknytning og tillid til andre mennesker.

Behandlingscenter Søby Park tilbyder familie forløb, hvor de øvrige familiemedlemmer modtager terapi samtidig med at den direkte misbrugsramte er i et afvænnings- og behandlings forløb. Du kan læse mere om hvordan man hjælper en alkoholiker – og resten af familien – på behandlingscentersoebypark.dk

More articles