Få metakognitiv terapi hos psykolog på Frederiksberg

11 August 2021
Astrid Pedersen
image

editorial

Er du ked af måden hvorpå dit liv udfolder sig lige nu, men har du svært ved at se hvad du skal gøre ved det? Så er der hjælp at hente hos en psykolog, eventuelt i form af metakognitiv terapi eller eksistentiel terapi.

Hvordan kan metakognitiv terapi hjælpe mig?

Metakognitiv terapi er en af de nyeste retninger inden for moderne samtale terapi. Grunden til at metakognitiv terapi er revolutionerende når det handler om psykolog behandling er at udgangspunktet ikke er hverken analyse eller ændring af tankemønstre.

Populært sagt handler metakognitiv terapi om at give de hæmmende tanker og følelser så lidt opmærksomhed som overhovedet muligt. Har du tendens til grublerier, bekymringer og det der i fagsprog kaldes ruminering vil metakognitiv terapi være løsningen for dig.

Med et behandlings forløb hos en psykolog som er specialiseret inden for metakognitiv terapi vil du kunne lære hvordan du accepterer eksistensen af de negative tanker samtidig med at du ændrer måden hvorpå du reagerer på dem.

Metakognitiv terapi går ikke ud på at fjerne de negative tanker, for de vil altid være der. Kunsten er at acceptere dem uden at tildele dem for megen opmærksomhed – og at handle på en hensigtsmæssig måde.

Eksistentiel terapi – når livet mangler mål og med

Karakteristisk for en eksistentiel kriser er manglen på formål med tilværelsen. Man føler sig måske utilstrækkelig i forhold til sit job og sin familie – og sig selv.

Gennem samtale terapi hos en psykolog som er specialiseret inden for eksistentiel terapi kan du lære at anskue din tilværelse fra et andet perspektiv og dermed sætte dig selv ind i en meningsfuld kontekst. Og i sidste ende vil dette kunne give dig mere mod på tilværelsen.

Hos autoriseret psykolog Lars Bjarnø kan du få såvel eksistentiel terapi som metakognitiv terapi. Klik ind og læs mere på larsbjarno.dk

More articles