Få professionel assistance til pudsning af væg

25 February 2020
Astrid Pedersen

editorial

Har du netop erhvervet dig en ny bolig, er du sikkert ivrig efter at komme i gang med at gøre denne til et hjem. Mange mennesker vælger selv at forestå maling af vægge og lofter i deres nye hus eller lejlighed – og dette er der for så vidt heller ikke noget i vejen for.

Du bør blot altid sikre dig, at du træffer de rette beslutninger, når det handler om malerarbejde. Et sådant er nemlig sjældent gjort med påføring af maling på væggene og i loftet. Som oftest skal der mere til, for eksempel opsætning af filt eller pudsning af væg, førend resultatet bliver så smukt som man drømmer om.

Hvornår er pudsning af væg relevant for mig?

Hvis dit puds er sundt og raskt – eventuelt blot præget af mindre revner, sprækker fra sætnings skader eller småskrammer – kan du sagtens klare dig med enten maling direkte på væggen eller efter opsætning af filt. Men hvis pudset er direkte beskadiget, og derfor smuldrer og falder ned, kan det være nødvendigt med pudsning af væg eller en fuldspartling førend væggen kan blive flot og jævn.

Du vil som hovedregel ikke kunne redde pudset ved blot at reparere det pletvist. Har pudset først taget skade af eksempelvis et fugt angreb, er det kun muligt at genskabe den ensartede overfalde ved hjælp af pudsning af væg.

Hvordan udfører jeg pudsning af væg?

Til pudsning af væg skal du enten bruge multipuds, gips puds eller spartelmasse – eventuelt i den indfarvede model. Du skal sørge for, at pudset påføres jævnt og i et ikke alt for tykt lag. Ofte er det nødvendigt med mere end eet lag puds, hvis væggen skal være helt jævn.

Det anbefales, at du lader en rutineret, faglært maler forestå opgaven med pudsning af væg. På den måde får du det flotteste resultat. Du kan læse mere på Malerkanonen.dk

More articles