Få succes med ølbrygning – brug det rette udstyr

08 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

For Danmark er lækkert, velbrygget øl nærmest et nationalt særkende. De store bryghuse bryster sig af at være berømte for deres gode øl i hele verden og har inden for den seneste tyve år fået skarp konkurrence af mikrobryggerierne.

Sidst nævnte er skudt op over hele landet som paddehatte i løbet af denne periode, og leverer den dag i dag hundredvis af spændende alternativer til de traditionelle pilsnere over hele landet. Hylderne i supermarkeder og dagligvare butikker landet over formelig bugner af spændende ølvarianter, leveret af de lokale brygmestre som befolker de mange tusind mikrobryggerier i Danmark. Og som noget nyt er ølbrygning flyttet ind i private hjem.

For ganske få midler kan du således blive din helt egen brygmester. Dette betyder at du inden for hjemmets fire vægge kan skabe dine egne øl varianter, og dermed imponere vennerne ved middagsselskabet eller til fodbold aftenen. Og så er det faktisk ikke særlig svært at brygge sit eget øl – du skal blot have fat i det helt rigtige udstyr.

Hvad skal jeg bruge for at komme i gang med at brygge øl?

Til alt held er det ingen sag at få fat på billigt brygudstyr til begyndere. Hos Hjemmebryggeren kan du købe en såkaldt Starter Box, som består af det mest nødvendige udstyr til at komme i gang med ølbrygning.

Til din Starter Box kan du vælge at anvende et af de mange All Grain Kits som også forhandles via Hjemmebryggeren. Et All Grain Kit indeholder samtlige ingredienser til ølbrygning – malt, humle, sukker og gær – samt diverse krydderier og andre smags stoffer i nøje afstemt mål. Med en Starter Box og et All Grain Kit kan du brygge den perfekte IPA, Bock, Weissbier, pilsner, juleøl eller ale.

Du kan læse mere om ølbrygning for begyndere, og finde din Starter Box, i den online shop på hjemmebryggeren.dk

More articles