Frisk gulvet op med en gulvafslibning

20 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Et lækkert og massivt trægulv er ikke alene en pryd for en bolig – det er også et tæt på uvurderligt aktiv. Huse og lejligheder med ægte trægulve er i særdeles høj kurs på det danske bolig marked. En hver ejendomsmægler vil kunne fortælle, hvorledes et velholdt originalt trægulv vil føje ekstra værdi til prisen på et hus eller på en lejlighed. Især hvis trægulvet er originalt, det vil sige anlagt i forbindelse med opførelsen af selve bygningen.

I gamle dage brugte man nemlig udelukkende træværk som gulv belægning, og dette skulle helst holde i lang tid, hvorfor originale trægulve som regel er solide, massive, og af høj kvalitet. Skulle du ud og skaffe et tilsvarende trægulv den dag i dag, ville det blive meget dyrt i såvel materialer som arbejdsløn. Og derfor bør du sørge for at vedligeholde dit trægulv, at det kan holde så lang tid som overhovedet muligt.

Mit trægulv er grimt og slidt – hvad kan jeg gøre?

Et trægulv kræver som regel en del pleje og vedligeholdelse, især hvis det er behandlet med olie eller sæbe. Disse former for behandling beskytter nemlig ikke træværket på samme måde som lak eller maling, og derfor er et olie eller sæbe behandlet trægulv ekstra udsat over for slitage.

Når først et sådant trægulv er nået dertil hvor det ikke længere bliver pænt ved almindelig gulv vask, er det på tide at få slebet den slidte overflade væk. En gulvafslibning kan fjerne de overfladiske skønhedspletter så som grimme plamager fra solfalming, skjolder fra spildte væsker, og de grimme, grålige slidspor, som fremkommer når støv og skidt trædes ned i træværkets overfladiske fibre.

Du bør altid lade din gulvafslibning udføre af en dygtig og erfaren gulvmand, hvis du vil være sikker på et smukt og holdbart resultat. Få et skarpt tilbud på gulvafslibning på Gulvkanonen.dk

More articles