Giv det gamle trægulv nyt liv med en grundig gulvslibning

28 August 2020
Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv, som er gået hen og blevet slidt i overfladen, kan med stor sandsynlighed blive rigtig flot igen. Det kræver blot den rette behandling som for eksempel en gulvslibning.

Hvad indebærer en professionel gulvslibning?

Når du booker en professionelt udført gulvslibning gennem et gulvfirma som for eksempel DBF Gulvservice får du hele pakken. En gulvslibning vil inkludere alt fra selve afslibningen af gulvet til den afsluttende efterbehandling med lak, lud, sæbe eller olie. Du vil få dit trægulv vurderet af en faglært håndværker som vil kunne bestemme hvor meget – eller hvor lidt – det er nødvendigt at slibe bort for at opnå den ensartede og glatte overflade.

Gulvslibningen vil blive udført ved hjælp af en professionel maskine som er særligt designet til formålet. Et maskine til afslibning af gulve er forsynet med en slibe rondel som roterer i det horisontale plan, og som kan påmonteres sandpapir. Første slibning vil foregå med groft sandpapir således at alle ridser, splinter, pletter, skjolder, slidspor og øvrige skønhedspletter på effektiv vis fjernes.

Dernæst vil gulvet blive slebet med fint sandpapir som efterlader træværkets overflade glat og klar til efterbehandling. Din gulvmand vil kunne hjælpe dig med at vælge en efterbehandling som passer til dit temperament og dine ønsker til vedligeholdelse.

Hvis du eksempelvis ikke er indstillet på at skulle vaske dit gulv med særlig sæbe mindst én gang om ugen, er en sæbe behandling nok ikke noget for dig. Her vil du med fordel kunne vælge en behandling med klar eller hvid pigmenteret lak som er langt mere rengørings venlig og slidstærk. På den måde får du gulve som holder glansen og som du vil kunne glædes over i mange år.

Du kan læse mere, og få et skarpt tilbud på professionelt udført gulvslibning, hos DBF Gulvservice via virksomhedens hjemmeside på https://dbf-gulvservice.dk/vi-udfoerer/gulvslibning/ 

More articles