Giv din terrasse og fliser en omgang algebehandling

05 April 2020
Lotte Hindsberg
Giv din terrasse og fliser en omgang algebehandling

De fleste hus og sommerhus ejere har en terrasse eller fliser og har derfor også med stor sandsynlighed oplevet, at terrassen har fået en grøn glat belægning, som ikke pynter. Det er alger. Alger er ikke farligt for din terrasse eller dine fliser, men de er glatte og derfor øger du muligheden for at falde og derfor bør du fjerne dem. 

Du kan fjerne algerne på flere måder. Enten kan du selv gøre det eller du kan søge f.eks. på algebehandling i Aalborg, hvis du bor i det område og leder efter en, der kan fjerne dem for dig.

Sådan fjerner du alger på fliser

Knofedt, sand og en hård børste. Så nemt kan det gøres. Spred sand ud på dine fliser og børst dem så med den hårde børste. Fordelen ved denne metode udover at den er miljøvenlig er at du samtidig får fyldt revnerne op og derfor mindsker ukrudt. Hvis fliserne ikke er blivet helt rene gentages processen. 

Et alternativ er at give fliserne en højtrykspuling, men der skal du sikre dig at det foregår korrekt og ikke med en al for tyk stråle, da vandet kan fjerne det øverste lag af flisen og det betyder at flisepest og alger i fremtiden nemmere kan sætte sig fast igen. 

Det samme gør sig iøvrigt gældende med en træterrasse. Her kan en for hård stråle ødelægge og flænse træet. Et alternativ kan være at sandblæse terrassen i stedet. Men igen med små fine sandkorn. 

Alger og drivhuse

Hvis du har et drivhus og gerne vil benytte dig af det hver år og få afgrøder, er det vigtigt at du hvert år gør det rent og renser det for alger ellers vil du opleve, at ikke alene vil det blive grimt og grønt af alger, men du vil også få langt færre afgrøder. 

 

More articles