Gør det nemmere for dig selv at aflevere dit barn i børnehave

17 July 2019
Anders Lundtang Hansen
Gør det nemmere for dig selv at aflevere dit barn i børnehave

Som eksempel vil vi i denne artikel antage, at du bor på Sjælland og har små børn eller bare et enkelt, der skal i børnehave i Espergærde.

Mange forældre har svært ved det i starten, selvom det bliver nemmere med tiden at få afleveret barnet i børnehave, fordi man vender sig til rutinen og godt ved, at det ikke kan være anderledes i disse moderne tider, hvor begge forældre arbejder, og man ikke kan tage barnet med på arbejde.

Det sidste ville være alt for besværligt.

Dog er der heldigvis smarte initiativer at tage til sig, som man kan gøre, der gør den første tid med at aflevere barnet i børnehave meget nemmere, så man ikke er bekymret de første par dage efterfølgende, når man er på arbejde imens.

Det handler om god forberedelse.

Som det første kan du afprøve med, at du overlader dit barn til bedsteforældre eller andre, du stoler på, i nogle timer ad gangen, inden de bliver modne til at skulle i børnehaven.

Dette kan du gøre under barslen, så du altid kan hente barnet med det samme, når du savner det.

Desuden er det også smart at prøve med at sende barnet i dagpleje eller vuggestue, når tiden er moden til dette. Mange forældre kan ikke undtage barnet fra dette, men de forsøger alligevel, fordi de gerne vil holde barnet hjemme længst tid som muligt, men det udsætter bare smerten og det svære ved at skulle aflevere ens barn til ukendte mennesker en tredjedel af dagen imens.

Vi antager også, at siden børnene skal i børnehave i Espergærde, så bor du også tæt på der, og måske bor dine forældre eller andre tæt på, så de altid kan hente børnene hjem, hvis man føler, man oplever størst tryghed ved dette.

Med tiden vænner man sig til, at barnet skal være væk fra en længere tid ad gangen.

More articles