Gulvafslibning Birkerød ved dygtig og erfaren gulvafsliber

01 October 2018
Astrid Pedersen

editorial

Er du den lykkelige ejer af en af de solide murermestervillaer eller lejligheder i et byggeri fra samme periode, er din bolig højst sandsynligt forsynet med et originalt trægulv. Og det skal du være rigtig glad for. Originale trægulve er nemlig som oftest fremstillet i træ af høj kvalitet – det var standarden for den tid – og skulle din bolig have et trægulv af samme kvalitet fra nyt, ville det koste spidsen af en jetjager. Derfor handler det om at passe så godt som muligt på dit fine trægulv. Og med den rette pleje kan et trægulv sagtens holde sig flot i mange år.

Et trægulv bliver slidt og grimt, hvis det ikke får den rette pleje

Især de trægulve, som er behandlet med lud eller sæbe – og dermed har fået et nærmest magisk look og en helt fantastisk overflade – kræver rigtig megen vedligeholdelse. Sæbebehandlede gulve skal mindst én gang om ugen vaskes med særlig sæbe, som genopbygger og forstærker den beskyttende hinde, som blev dannet ved sæbebehandling efter seneste gulvslibning. Og i visse tilfælde kræver gulvet særlig megen pleje, afhængig af om du har børn, dyr, eller ofte går indendørs med sko på. Forsømmer du den vedligeholdende gulvvask, risikerer du, at den beskyttende hinde slides bort. Og når først støv, snavs og spildte væsker er trængt ned i gulvets blotlagte overflade, kan det ikke længere reddes ved en gulvvask.

Få dit sæbebehandlede trægulv til at stråle igen med en gulvafslibning

Når først det nedtrådte støv og skidt har indlejret sig i træværkets porøse overflade, er der ikke andet at gøre end at ringe til din professionelle gulvmand og aftale tid til en effektiv gulvafslibning. En kompetent og rutineret gulvmand vil hurtigt kunne vurdere, hvor meget – eller lidt – der skal slibes af dit gulv, førend det bliver pænt og ensartet i overfladen – og hvilken efterbehandling, det er tilrådeligt at anvende.

More articles