Gulvafslibning: Derfor skal du bruge en professionel

20 April 2020
Camilla Skøtt

editorial

Det er altid fristende at gribe værktøjet selv, når boligen skal sættes i stand, men der er mange gode grunde til at bruge en professionel håndværker – også når det kommer til gulvafslibning.

Du kan leje høvlemaskiner og gulvafslibere i de fleste byggemarkeder, og derfor vælger mange danskere at kaste sig over renoveringen af deres trægulv på egen hånd. Vi har talt med en ekspert i gulvafslibning, der flere gange har oplevet at skulle rette op på fejl forårsaget af gør-det-selv-folket.

Ifølge eksperten er der mange fordele ved at overlade arbejdet til en professionel:

– Håndværkeren har alt det nødvendige udstyr.

– Du får et fejlfrit og professionelt resultat.

– Håndværkeren tager højde for selv de mindste detaljer.

– Du sparer tid (og måske endda penge).

Og ja, det lyder omsonst, at du skulle kunne spare penge ved at bruge en professionel håndværker til gulvafslibningen, men det skyldes ganske enkelt, at det både koster penge at leje det nødvendige udstyr og ikke mindst, at du risikerer, at arbejdet skal laves om efterfølgende, fordi du ikke løste opgaven ordentligt.

Hvis du alligevel vil selv

Er du ikke meget for at lytte til gode råd, og har du besluttet dig for at slibe gulvet på egen hånd, så læs i det mindste med nedenfor, hvor gulveksperten giver sine anbefalinger med på vejen.

Først og fremmest er det en god idé, hvis du starter i boligens mindste – eller mindst anvendte – rum, så omfanget af skaderne ikke bliver for store, skulle det ske, at det ikke lykkes. Dernæst er det virkelig vigtigt, at du ikke kommer til at slibe for meget af brædderne, da du risikerer at ødelægge not og fer, så gulvbrædderne ikke længere kan sidde sammen – og samtidig risikerer du at slibe gulvet ujævnt.

Tilbage er der vist ikke andet at sige end: Held og lykke lykke med projektet!

More articles