Gulvafslibning – når gulvet atter skal være lyst og ensartet

20 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Alle trægulve bliver med tiden slidt. Dette er en naturlig konsekvens af daglig anvendelse samt udsættelse for stoleben, hårde sko, børnenes legetøj og kæledyrs kløer. Nogle trægulve er dog hårdere ramt af slitage end andre. Når træværket er forseglet af hård lak maling eller fernis, vil der typisk gå længere tid før overfladen er slidt igennem, og slitagen fremgår.

Men med de moderne former for gulvbehandling, for eksempel med lud, olie eller sæbe, bliver gulvet mere sart og udsat. Disse behandlings typer kaldes for de ikke forseglende behandlinger, fordi de i stedet for at kapsle træværket inde danner en hinde af sæbe eller olie i dettes overflade, hvilket gør gulvet smuds og vand afvisende til en vis grad.

Det er meget populært blandt ejere af huse og lejligheder med trægulve at lade gulvet behandle med olie eller sæbe. Med en olie eller sæbe behandling kommer træværket nemlig til udtryk med al sin levende charme. Et sæbe behandlet gulv er utroligt smukt i sin hvidhed og med sit nærmest magiske skær, som kan lyse hele boligen op. Og med en olie behandling vil træets unikke karakteristika og personlighed fremhæves, i og med at træværket mættes med den nærende olie.

Giv gulvet dets glans igen med en professionel gulvafslibning

Hvis dit hjem er belagt med et sæbe behandlet trægulv, vil du sikkert kende alt til den ugentlige rengørings rutine, som er nødvendig for at bevare den smukke, lyse overflade. Et sæbe behandlet gulv er nemlig den mest krævende gulvtype, når det handler om pleje og vedligeholdelse.

Forsømmes denne rutine blot få gange, bliver gulvet hurtigt grimt og nusset at se på. Og så kan den silkematte overflade faktisk kun genskabes ved hjælp af en gulvafslibning og en ny sæbe behandling.

Du kan altid få et godt tilbud på gulvafslibning og efterbehandling på Gulvkanonen.dk

More articles