Gulvafslibning vs. gulvafhøvling – Hvornår er hvilken nødvendig?

20 April 2020
Emilie Jacobsen

editorial

Når du har trægulve i din bolig i Kolding, vil du med jævne mellemrum skulle tage stilling til, om du har brug for en gulvafslibning eller en gulvafhøvling. I begge tilfælde bliver det øverste lag slebet eller høvlet af gulvet, og der bliver derefter lagt en ny overfladebehandling. Det er med til at give dit gulv et helt nyt udseende og gøre, at det kan holde i yderligere nogle år. 

Det er helt naturligt, at du er i tvivl om, om du har brug for en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, og hvad forskellen på de to egentlig er. En gulvafslibning er den mildeste behandling af de to. I det tilfælde er det bare overfladebehandlingen og de øverste millimeter af gulvet, der bliver slebet af. Dermed tager behandlingen kun de overfladiske skrammer. Det betyder dog også, at dit gulv højst sandsynligt godt vil kunne klare en gulvafslibning, selvom det er meget tyndt og slidt. 

En gulvafhøvling er en noget mere hårdhændet behandling af gulvet. I det tilfælde bliver den nuværende overfladebehandling fjernet og derudover et tykkere lag af gulvet nedenunder. Det betyder, at dybere mærker og skrammer i gulvet også bliver fjernet, så du igen får et gulv, der ser flot ud. Det siger sig selv, at et gulv, der er meget tyndt, ikke vil kunne klare en gulvafhøvling; det kræver, at der er nogle flere centimeter af gulvet tilbage. 

Er du stadig i tvivl om, hvilken af de to behandlinger der vil være den rette for dig, er du altid velkommen til at kontakte et firma som gulvkanonen.dk. De har stor erfaring med at både slibe og afhøvle gulve, og de vil derfor nemt og hurtigt kunne vurdere, hvad der vil være det rette i forhold til dit gulv. Dermed kan du være sikker på, at det får den rette behandling. 

More articles