Har du brug for at få mere info omkring et lån?

19 January 2021
Camilla Skøtt

editorial

Det kan være svært at forstå de mange begreber, der bliver kastet omkring i låneverdenen. Renter, rentesats, ÅOP, løbetid, månedlig ydelse og jeg skal komme efter dig. Men hvis du skal låne til istandsættelse (eller noget andet), er det vigtigt, at du forstår, hvad du siger ja til.

Har du indhentet et lånetilbud eller to? Måske både i banken og online? I banken kan du få det hele forklaret af din bankrådgiver, men så let er det ikke, hvis du låner online – det er en af ulemperne ved den form for lån – og derfor sidder du nu og har brug for at få mere info omkring et lån.

Du kan naturligvis slå diverse begreber op på nettet, og du kan også med fordel tage en snak med din bankrådgiver om de andre lån, du har indhentet tilbud på. Han eller hun vil sikkert sige, at det er en dårlig idé at låne online, men det er det ikke, hvis du får bedre vilkår, end du gør i banken. Til gengæld kan det være, at banken opper sig lidt på tilbuddet, hvis du fortæller, at du har modtaget nogle, der er bedre.

Forstå begreberne

Uanset hvad du vælger at gøre, er det i hvert fald vigtigt, at du forstår, hvad du siger ja til, inden du underskriver et lån. Det er alt andet lige en smule mere farligt at låne på nettet, hvor du ikke får rådgivning, end det er at låne i banken.

Du skal blandt andet tage et godt kig på ÅOP; de årlige omkostninger i procent. Det er et begreb, der dækker over de samlede omkostninger ved lånet, og det er et godt udgangspunkt for at vide, om tilbuddet er godt eller dårligt. Derudover er det også vigtigt, at du undersøger, om du kan betale lånet ud, hvis du får lyst – kan du ikke det, skal du holde dig langt væk fra netop det lån.

More articles