Have en vejleder ved maling af hus

23 February 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis man får en professionel maler eller flere til at stå for maling af huset, som man gerne vil have det, så skal de næppe bruge vejledning, da de formentlig er faglærte eller godt nok autodidakte til at klare sig selv – medmindre lærlingen er med på en kigger eller skal prøve selv.

Men hvis du nu for eksempel selv har fat sig for at male dit hus, og du skal tage det i etaper, så er det måske en meget god idé at have en rådgiver af en vejleder, der lige kan hjælpe dig ved flere lejligheder.

Det skal jo helst være en, der lige kan kigge forbi en gang imellem og lige give nogle råd til, hvordan man skal udføre den givne opgave med de materialer, farver og rum, man har med at gøre med.

Det behøver jo ikke være en person, der konstant kigger en over skulderen for at se, om man gør det godt nok, da det kan blive generende at have sådan en person nærmest ånde en i nakken og hele tiden kommentere på det.

Men det skal være sådan, at den kyndige person giver grønt lys til arbejdet, man skal til at udføre, så man ikke får besøg af vedkommende, når man er ved at være færdig med arbejdet, og man så får at vide, at man har gjort det forkert og skal starte forfra.

Eventuelt kan man jo lige have vedkommende på et hurtigt opkald på telefonen til denne kloge person, hvis man lige har nogle spørgsmål, som ikke kræver en inspektion som sådan.

Men altid vil være det være at foretrække med kommunikationen at have vedkommende ud at kigge, når man skal til at starte på næste del af projektet, så man er enige om, hvad der nu skal ske fremadrettet med opgaven.

More articles