Husk at gøre rent efter en god omgang ølbrygning

07 June 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Processen med at foretage ølbrygning kan føre til et større eller mindre svineri afhængigt af, hvor godt man forbereder sig, fordeler elementerne og generelt sørger for, at man hele tiden har nogle fikspunkter, hvor man ved, at man placerer de forskellige og eventuelt løbende gør rent.

Det har vi nogle gode forslag til, hvordan du bedst muligt kan gøre det nemmest for dig at brygge øl derhjemme.

Man kan sige, at det selvfølgelig også lidt kommer an på, hvilken persontype man er, for hvis man ikke er så god til generelt at holde orden i sagerne eller glemmer at gøre rent efter sig selv, så kan dette også afspejle sig i andre forhold i livet.

Men lad os antage, at man ikke er den bedste til at svinge støvsugeren derhjemme, eller man lige glemmer at tage opvasken, efter man har lavet mad og spist.

Så behøver det jo ingenlunde at være ensbetydende med, at det samme kommer til at gøre sig gældende for det med, når man brygger øl – det kan jo være ens helle, hvor man gør tingene radikalt anderledes.

Ofte hører det sig jo også til, at langt de færreste af os har den store interesse i at gøre rent, og nogle af os har orden i vores kaos og omvendt, og det er først, når der kommer gæster, man gider at gøre lidt ekstra ud af, at hjemmet ser fint ud.

Det er måske endda kun nogle udvalgte personer, der får lov til at se det sted, hvor du brygger øl, så hvorfor skulle du egentlig gøre mere ud af det sted?

For det første har du reelt set at gøre med nogle fødevarer, som du skal indtage, så for sundhedens skyld, så er det med at gøre rent løbende, mens du når hvert skridt i processen med at brygge øl.

For det andet så er det jo ens interesse, man sætter højere end så meget andet rengøring, så hvorfor ikke sætte nogle mærkater på, hvor de forskellige ingredienser skal stå?

Det var blot et forslag herfra.

More articles