Hvad er afbudsrejser, og kan det betale sig?

25 June 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Afbudsrejser er rejser, som der bliver udbudt som billige rejsedestinationer fra flyselskaber, og hvis man virkelig er heldig og eventuelt endda allerede er i lufthavnen i forvejen med forventning om at sikre sig en afbudsrejse, så kan man endda få billige afbudsrejser.

Rent praktisk er afbudsrejser rejser, som der er blevet afbooket af dem, som der måske har købt rejsen i god tid; det kan ske med lidt langt varsel, kort varsel eller virkelig kort varsel.

Det er dyrt for flyselskaberne at flyve med tomme sæder, da det de skal betale for brændstof, lønninger til personale og meget mere, så derfor vil de hellere have lidt penge i kassen med at genbooke de rejser til nogle andre, der så kan få rabat på dem – det er afbudsrejser.

Derfor er der også nogle forhold, man skal gøre sig bekendt med angående de rejser, som er betingelserne for at få dem billige.

Det kan sagtens svare sig at tage på afbudsrejser

For man kan ikke rigtigt planlægge sådan nogle afbudsrejser, for det er ikke sikkert, at der overhovedet kommer nogle, og hvis du ligefrem vil et bestemt sted hen, så snævrer du chancerne endnu mere ind.

Man kan så eventuelt benytte afbudsrejsen som en mellemdestination til, hvor man skal tage hen, hvis nu rejsen går i den rigtige retning, men det er stadig et sats at tage, at sådan en rejse skulle dukke op.

Derudover kan man heller ikke regne med, at man kommer til at sidde ved siden af hinanden, hvis man er flere, der skal rejse på den samme tur – det kan jo være enkeltpersoner, der har aflyst rejsen hver for sig.

Man er faktisk næsten nødt til at tage ud i lufthavnen og så vente at se, om der skulle dukke en afbudsrejse op – og så håbe, man har pakket det rigtige til den tur.

Men det kan sagtens svare sig, for det bliver noget af et eventyr!

More articles