Hvad er mild hybrid? Læs mere her

15 January 2022
Astrid Pedersen

editorial

Du har sikkert hørt om plug-in hybrid biler og rene el biler. Men nu melder et helt tredje begreb sig på banen, nemlig mild hybrid. Hvad det så er for en størrelse kan du lære mere om i det følgende.

Hvad er mild hybrid?

En mild hybrid er en modereret version af den almindelige hybrid bil. Hvor en standard hybrid bil eller en plug-in hybrid bil kan køre på ren el, vil den lille el motor, som en mild hybrid bil er udstyret med, udelukkende tjene som aflastning af forbrændingsmotoren.

Dette betyder at du ikke slider så meget på din benzin eller diesel drevne motor ved spidsbelastninger, for eksempel i forbindelse med opstart. Du får samtidig et lavere brændstof forbrug og en meget lavere udledning af CO2 end ved kørsel i en bil der kun har en brændstof motor installeret.

image

Der ud over får alle de elektriske komponenter i din bil så som for eksempel radioen, lyset, sædevarmen, air condition anlægget og så videre strøm fra el motoren i stedet for forbrændingsmotoren. Og så lades batteriet op under kørslen ved brug af overskydende energi når du for eksempel bremser.

Du får, med andre ord, en virkelig effektiv udnyttelse af den tilførte energi når du vælger en mild hybrid bil frem for en brændstof drevet en af slagsen. Og endelig vil du kunne pudse din klima-glorie idet bilen har en langt mindre udledning af partikler og CO2.

Hvor kan jeg købe en mild hybrid bil?

Hvis du synes at en mild hybrid bil lyder som et relevant og interessant valg for dig kan du finde hvad du søger hos Det Digitale Bilhus. Her kan du se et stort og velassorteret udvalg af milde hybrid biler til salg hos forhandlere over hele Danmark – klik ind på detdigitalebilhus.dk og læs mere om den nye elbil.

More articles