Hvad har man også på de her indvendige døre?

18 May 2022
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Den her snak skal handle om forskellen mellem indvendige døre og udvendige døre, men det er ikke så meget udseendet og materialerne på disse, som vi skal ind på, for det skal mere handle om, hvad man kan opleve på sådan en dør, og hvad man ikke kan.

Men for at snyde lidt, så kan vi alligevel se på det med, at man har vinduer i dem begge nogle gange, hvor det kan handle om selve udseendet, hvor der kan være materet glas i det, eller man kan have en del dør, der mere eller mindre består af ruder indenfor.

Dog er det ikke noget, man ser på døre til værelser eller badeværelset ret så tit, men der skal da nok findes undtagelser.

Men hvad så med sådan noget som en ringeklokke, en lås eller en enhed til at banke på døren med i forskellen mellem indvendige og udvendige døre? Det er straks en anden sag.

indvendige døre

Her er der også forskel på indvendige døre og de andre

Man kan jo banke på stort set alle døre, men hvis man ligefrem sætter noget til at banke på med på en indvendig dør, så er det som regel fordi, det er et eksklusivt område, hvor der bor nogle andre i husstanden, som der gerne vil have deres område separeret fra de andres.

Her mener vi ikke ved en familie, hvor børnene har deres eget værelse, men hvis man nu bor i et kollektiv eller har nogle til leje, som der gerne vil kunne låse af og være private og afskåret fra resten af området, medmindre de bliver kontaktet eller selv deltager i det sociale liv.

Af samme årsag ser man sjældent ringeklokker på indvendige døre udover i nævnte tilfælde, men man finder trods alt låse på mange indvendige døre samt udvendige døre, mens dem til udvendige døre kan være lidt mere snedige.

More articles