Hvad hvis Kay Bojesen stadig levede?

19 January 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi ved godt, at vi ikke kan vække de døde til live, og vi tror heller ikke på genfødsel på redaktionen; og selv med genfødsel skulle man angiveligt glemme sine tidligere liv – men drag alligevel med os ud i et lille tankeeksperiement omkring, hvis Kaj Bojesen stadig levede.

Du kender Kay Bojesen. Måske kendte du ham ikke personligt, men du kender de ting af klassisk design, som han har efterladt sig og stadig den dag i dag bliver produceret med tilladelse, så selv moderne danskere, der er født efter hans dødsdag, kan få del i hans arv med noget, der efterhånden er blevet kendetegnet med danskhed.

Tjek blot nogle af hans kendte værker her: https://designklassikershop.dk/shop/kay-bojesen-2s1.html 

Du kan nok for eksempel genkende den velkendte abe, og skal du have sådan en fra en autoriseret forhandler, så er den sjældent helt billig, men så er det også en investering i fremtiden.

Men hvordan ville verden se ud, hvis Kay Bojesen stadig levede i dag?

Vi tænker ikke på, hvis han stadig havde levet indtil nu, for så ville han være langt over hundrede år gammel, og teknologien er her endnu ikke til, at sådan et liv ville være tåleligt at leve.

Vi forestiller os nærmere, at han stadig var her anno 2020 i bedste velgående og kunne fortsætte sit design.

Tror du, at han stadig ville foretager noget med design og skabe nye kreationer?

Vi tror i hvert fald med tanke på den store kreative arv, som Kay Bojesen har efterladt, at det har løbet så meget i blodet på ham, at han nok ikke ville kunne være stoppet med at designe videre.

Så ville han nok være blevet inspireret af moderne tendenser, politik og tænkning, men det ville med noget nær største garanti stadig være præget af hans fingeraftryk på de færdige værker.

More articles