Hvad kan man putte i pandekager?

14 March 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Denne artikel vil ikke så meget bero på, hvad man putter i selve pandekagedejen, selvom der er mange forskellige måder, man kan bage pandekager på, som der findes typer af pandekager.

Dette kan være stof til en anden artikel en gang.

Heri skal vi koncentrere os om, hvad man egentlig kan putte i af fyld i en pandekage, og der er en hel del at komme omkring, så lad os give os i kast med det samme.

En af de mest klassiske typer af pandekager med fyld er nok den slags, som Rasmus Klump er så glad for: Almindelige pandekager med fyld af jordbærsyltetøj.

Generelt er syltetøj da også en af de ting, de fleste forestiller sig, når man skal tale om, hvad man putter i af fyld i en pandekage.

Der findes dog mange forskellige former for syltetøj, og her skal man bare vælge den slags, man foretrækker, hvis man da ikke ligefrem laver den selv. Det meste passer ind i en pandekage.

En del mennesker supplerer også med en skefuld sukker, selvom syltetøjet og pandekagerne i sig selv allerede har sukker i sig. Det er dog lidt af en tradition at gøre, og selvom man får hurtigt opbrugt ens daglige kvote af sukker – hvis ikke mere – så er det da med pandekager, man skal spæde til med sukker udover det sædvanlige.

En udsøgt spise med pandekager i form af fyld er også med is, og uden at vi skal komme nærmere ind på typer af pandekager, som vi lovede, så handler det specielt om, hvorvidt man har at gøre med dessert- eller mad-pandekager.

Sidstnævnte kan man fylde rigtig meget i, så det næsten minder om tortillas bare i en dansk version.

Hvis du har brug en opskrift til nogle lækre pandekager, så skal du bare følge linket her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/31044/pandekager-gammeldags

More articles