Hvilke metoder benyttes på et misbrugscenter?

29 July 2020
Johanne Hansen

editorial

Hvis du overvejer at lade dig indskrive på et misbrugscenter, er det ikke underligt, hvis du interesserer dig for, hvilke arbejdsmetoder der bliver benyttet. Her er trods alt tale om metoder, som skal benyttes på din egen krop, og derfor kan det være relevant at have en smule viden på forhånd. Heldigvis er det muligt at finde meget information på nettet. 

Ikke alle misbrugscentre er ens

Når det gælder arbejdsmetoder i forbindelse med behandling, kan der være forskel på, hvad der gør sig gældende fra misbrugscenter til misbrugscenter. Nogle centre har meget faste arbejdsmetoder, mens andre i højere grad tilpasser metoderne til den enkelte person. Hvordan arbejdsmetoderne kommer til udtryk har desuden utrolig meget at gøre med det personale, der befinder sig på det pågældende misbrugscenter. 

Vil du gerne vide mere, kan det derfor være interessant at kontakte de forskellige misbrugscentre. På den måde har du nemlig en mulighed for at snakke med personalet omkring, hvordan din behandling skal foregå. 

Du er i gode hænder

Hvis du lader dig indskrive på et misbrugscenter, kan det naturligvis være rart at vide, hvordan din behandling skal foregå. Ikke desto mindre er det svært at spå om. Ofte vil behandlingen nemlig blive tilpasset din specifikke situation. Derfor er det også vigtigt, at du stoler på, at du er i gode hænder, når du ankommer til et behandlingscenter. 

På de fleste misbrugscentre er personalet meget dygtige. Dette betyder, at du ikke behøver at have fuldstændig styr på arbejdsmetoder for at modtage en god behandling. Selvom du bør stole på personalet, kan det dog godt betale sig at mærke efter. Kan du mærke at en del af behandlingen påvirker dig negativt, kan det være en god idé at kommunikere dette til personalet. På den måde kan I nemlig have en samtale om, hvilke ændringer der skal foretages, for at du kan få det bedre. 

More articles