Hvilken dør skal du vælge?

25 April 2022
Lotte Hindsberg

Skal du have en eller flere nye døre, er der flere ting, du skal være opmærksom på, inden du bestiller. Det første er selvfølgelig om det er en hoveddør eller en anden form for ydredør eller om det er en indvendig dør. Er det det sidste skal du beslutte dig om det skal være en massiv dør eller en celledør.

Det sidste er en lettere dør, som ikke yder meget i forhold til lydisolering. Er det ikke nødvendigt at døren skal være med til at dæmpe støjen kan du med fordel vælge en celledør. Vil du derimod gerne have at døren skal fungere lydisolerende, skal du vælge en massiv dør. Typisk er de godt til bryggerset, badeværelset og børneværelser, hvor der ofte kommer en del larm fra. Ofte er finish pænere på en massivdør og den er nemmere at gøre ren. Du kan læse mere på klarvinduer.no.

døre

Designet på din dør

Det næste du skal finde ud af, er dørens design. Den er en vigtig del af rummets helhedsindtryk og derfor skal du tænke på din dør at den skal passe til resten. Det kan både være i forbindelse med farve og dørgreb. 

Er dit hjem nyt og moderne fungere en enkel dør ofte bedre, men derfor kan du sagtens overveje om den skal have en anden farve og hvilken farve og form dørgrebet skal have. Du skal også overveje om det skal være en dør med glas i.  

Døre med glas har den fordel at det samler rummene. Det er nemmere at holde øje med børnene og det fungere i princippet som et ekstra vindue. Det er selvfølgelig ikke en dør, du skal vælge til soveværelset eller badet og børnene vil også næppe blive begejstret for en dør med glas i. Til gengæld er den perfekt til stuen eller stuerne, hvis du har flere som mange ældre boliger har.

More articles