Hvilket bådudstyr skal du købe til vinteren?

25 January 2021
Sara Mortensen

Hvis du skal ud og sejle i vintermånederne, så er det vigtigt, at du har det rette bådudstyr. Det er vigtigt både for sikkerheden og for oplevelsen. Læs med her og bliv klogere på, hvad du skal anskaffe dig af bådudstyr til vinterens sejlads. 

Der er ikke noget som en god sejltur på havet. Vintermånederne kan noget andet end sommermånederne. Det er en helt speciel crispy luft – den er frisk og ikke mindst kold.

Derfor er det vigtigt at du investerer i noget ordentligt tøj, som kan holde dig varm fra morgen til aften på båden. Det kan hurtigt ødelægge en oplevelse, hvis man ikke har sørget for noget ordentlig tøj til turen. Det er tæt på ulideligt, hvis du bliver våd og kold om vinteren. 

Invester i en våddragt til vinteren

Når du skal på sejlads om vinteren, så kan du med fordel investere i en våddragt, som du kan have på under dit eget tøj. Om vinteren er det bedst med lag på lag, når det kommer til påklædningen. Varmt undertøj, gode bukser og en god jakke – og naturligvis våddragten. 

En våddragt vil give dig det ekstra gode lag mod den kulde, der med sikkerhed vil ramme dig undervejs på sejlturen. Derudover er en våddragt også altafgørende, hvis du skulle komme ud for en ulykke, da den vil beskytte dig mod det kolde vand. 

Sørg for at have sikkerheden på plads

Du skal have fat i både en fløjte og en lommelygte, som kan kobles på din jakke. Find en god LED-lommelygte, som er nem at betjene. En lommelygte kan bruges til mange forskellige formål – ulykke eller ej. 

En fløjte er vigtigt at have, hvis der skulle ske en ulykke på havet, og du har brug for at give lyd fra dig. Du må aldrig gå ned på bådudstyr, og om vinteren er der ekstra forholdsregler, fordi kulden kan være din fjende. 

More articles