Hvor meget skal du betale for en gulvafslibning?

24 April 2020
Camilla Skøtt

editorial

Trænger dit trægulv til en kærlig hånd i form af en gulvafslibning, så vil du vel sagtens gerne vide, hvad sådan en omgang koster? Der er ikke én pris, som er gældende for alle opgaver, men der er en række ting, du kan tage udgangspunkt i – læs med, og bliv klogere.

Prisen på en gulvafslibning varierer fra landsdel til landsdel og fra virksomhed til virksomhed. Der er ikke en fast pris, som er gældende Danmark rundt, og derfor er det også svært at svare på, hvad en gulvafslibning koster.

Når det er sagt, så er der naturligvis tommelfingerregler, du kan overveje, inden du indhenter tilbud på en gulvafslibning.

Hvad koster en gulvafslibning?

Kigger man på gulvafslibningspriser generelt, starter de som regel ved 100 kr. per kvadratmeter inklusiv moms – men det er som sagt kun en startpris. Der er flere ting, som kan påvirke prisen:

1) Gulvets tilstand

Hvis dit gulv er meget slidt, er det måske nødvendigt med en gulvafhøvling, inden brædderne skal slibes, og det koster mere. Samtidig kan der være søm, som skal dykkes eller knaster, der skal repareres, og det påvirker naturligvis også prisen. 

2) Træsorten

Der er forskel på træ, og mens nogle trægulve er lette at slibe, kræver andre mere arbejde, og derfor kan prisen variere alt efter træsorten. Det samme gør sig gældende i forhold til gulvtype – altså om du har plankegulve, parketgulve eller lamelgulve.

Med ovenstående in mente kan du med fordel undersøge markedet for dygtige gulvslibere og indhente tre forskellige tilbud, så du har lidt at sammenligne med. I den forbindelse er det vigtigt at huske, at det billigste tilbud ikke nødvendigvis er det bedste – kvaliteten spiller en afgørende rolle for det endelige resultat.

Vil du være sikker på en god service og en høj kvalitet, kan du med fordel tjekke tidligere kundeanmeldelser af en given virksomhed, så du får et indblik i de oplevelser, andre har haft.

More articles