Hvorfor skal jeg kontakte en boligadvokat?

29 July 2019
Astrid Pedersen

editorial

Der er rigtig mange grunde til at få hjælp fra en dygtig boligadvokat, når man står for at skulle købe bolig. Især som førstegangs køber kan det være særdeles behændigt at have en boligadvokat ved sin side, når der skal skrives endeligt under på købsaftalen.

Dette skyldes, at det slet ikke er sikker, at ejendomsmægleren står parat med alle de oplysninger, som kunne påvirke din beslutning om køb af hus eller af lejlighed. En ejendomsmægler har kun én primær interesse, nemlig at få afsluttet handelen og lukket salget, således at han eller hun kan få sit salær eller sin provision. Og dette betyder, at du ikke nødvendigvis får andet end de efter loven påkrævede oplysninger ud af din ejendomsmægler.

Hvad kan boligadvokaten gøre for mig?

En boligadvokat er der imod en uvildig og uafhængig rådgiver, som udelukkende har til opgave at pleje dine interesser. Denne pleje består i at gennemlæse al dokumentation vedrørende din forestående bolighandel, således at han eller hun kan rådgive dig vedrørende handelen. Dette betyder, at du kan springe fra, eller i hvert fald gennemføre dit boligkøb på et oplyst grundlag.

Du behøver ikke at være bange for eventuelt at miste muligheden for at købe din drømmebolig, blot fordi advokaten skal læse dokumentationen igennem. Du skal blot sikre dig, at din købsaftale er forsynet med et såkaldt advokat forbehold, som giver din advokat fjorten dage til gennemlæsning af dokumentation, førend aftalen er endegyldig.

Hvor finder jeg den billigste boligadvokat?

Det behøver ikke at koste spidsen af en jetjager at alliere sig med en dygtig boligadvokat. Der er som oftest kun tale om en mindre investering – og denne kan hurtigt vise sig at være alle pengene værd. Du kan finde dygtige og erfarne boligadvokater til billige priser online – find en billig boligadvokat på eboligadvokat.dk

More articles