Hvorfor vælge pudsning af væg?

25 February 2020
Astrid Pedersen

editorial

Hvis pudset på dine vægge er ujævnt, eventuelt smuldrende som følge af fugt angreb, kan det give mening at pudse væggen op på ny. Ofte vil du først kunne konstatere pudsets forfatning efter at du har pillet gammelt tapet eller væv ned, som har dækket over pudset og indkapslet fugten.

Når pudset først er begyndt at smuldre, og derfor falder ned, står det ikke til at redde, og derfor skal du i gang med spartling af vægge eller pudsning af væg som foreberedelse til dit malerarbejde. Ellers vil du ikke kunne opnå det smukke, ensartede look, som gør væggen køn at kigge på.

Hvordan foregår pudsning af væg?

Der findes flere metoder, hvorpå du kan opnå glatte og jævne vægge. Ønsker du at male dine vægge – eventuelt efter opsætning af filt – kan du vælge gipspuds eller multipuds, når væggene skal pudses op. Multipuds er især velegnet hvis du ønsker at lægge et lag puds oven på eksempelvis fliser i dit badeværelse uden først at skulle rive disse ned.

Multipuds binder til alt, og udgør en fin base for eksempelvis hårdført glasvæv, som fungerer glimrende som base for vådrums maling. Med gipspuds kan diverse større skader i en væg hurtigt udfyldes, idet gipspuds er utroligt nemt at arbejde med. Og så tørrer det inden for overskuelig tid.

Fuldspartling med indfarvet spartel masse

En meget populær variation over temaet pudsning af væg er fuldspartling. Med fuldspartling kan du faktisk spare såvel opsætning af filt som det egentlige malerarbejde, idet fuldspartling kan udføres ved hjælp af spartelmasse i netop den farve du ønsker. Selv om du selv kan udføre pudsning af væg eller spartling af vægge, anbefales det, at du benytter en dygtig og erfaren maler med det rette professionelle håndelag til opgaven.

Du kan få et godt tilbud på pudsning af væg hos Malerkanonen på Malerkanonen.dk

More articles