Hvornår har jeg brug for hjælp fra en boligadvokat?

08 August 2019
Astrid Pedersen

editorial

Når du har udset dig drømmeboligen – måske efter lang tids boligjagt – kan det være fristende blot at skrive under på købsaftalen, så du og familien kan komme videre med jeres daglige liv. Men her bør du under alle omstændigheder sikre dig, at købsaftalen er forsynet med et såkaldt advokat forbehold – også selv om du er helt forelsket i boligen, og helst ikke ser den blive solgt til anden side.

Med et advokat forbehold er dit drømmehus eller din ønske lejlighed nemlig reserveret til dig i fjorten dage, mens din boligadvokat gennemlæser diverse dokumenter, som relaterer sig til handelen og til selve boligen. Inden for disse to uger har du mulighed for at springe fra handelen uden at det kommer til at koste dig noget. Dette kan blive aktuelt, hvis din boligadvokat finder forhold i diverse relevante dokumenter, som kunne påvirke din beslutning om at købe huset eller lejligheden.

Et sådant forhold kunne for eksempel være dårlig og mangelfuld ledelse af den ejer eller andels forening, til hvilken din nye lejlighed hører. Der kan være tale om tvivlsomme lån, som pludselig kan få alvorlige konsekvenser for din privat økonomi, idet fællesudgifterne kan få et ordentligt hak opad. Et andet eksempel på et forhold, som kan have indflydelse på din økonomiske situation, er fremtidige planer om byggeri i nærheden af dit nye hus. Dette kan nedsætte boligens herlighedsværdi, og således have en forringende effekt på boligens samlede værdi ved en vurdering.

Find din boligadvokat online – det betaler sig

Boligadvokaten kan gennemskue og informere dig om disse forhold, således at du har mulighed for at springe fra, hvis konsekvenserne for dig og din økonomi bliver for store. Og når du har fundet en bolig, som advokaten kan sige god for, kan han eller hun også hjælpe dig med alt det papir arbejde, som følger i hælene på et boligkøb.

Læs mere på https://eboligadvokat.dk/ 

More articles