Inspirerende og lærerige oplevelser på museum

04 January 2021
Astrid Pedersen

Måske har du svært ved at forestille dig, at det kan være spændende og interessant at besøge et museum. Mange af os har minder fra skoletiden, hvor vi var tvangsindlagt til at vandre rundt i, hvad der føltes som mange timer for at kigge på kunst som ikke sagde os spor – eller på oldtidsfund i lange, endeløse montre.

Denne type museums oplevelse er for de færreste særligt opløftende, og bidrager sjældent med noget som helst andet end en aversion for museer. Til alt held er museer anno 2021 meget forskellige fra de kedelige og stationære museer.

En moderne museums oplevelse indeholder inddragelse af gæsterne således at udstillingen bliver vedkommende og relevant. Museets artefakter løftes op og indgår i en større sammenhæng som sætter nutidige temaer og problematikker i et historisk perspektiv. Og formidlingen af stoffet er langt mere levende og fængende på museer den dag i dag.

Besøg et museum i Århus med spændende emner og relevante tematikker

Et eksempel på museer som i den grad er fulgt med tiden er de tre museer som går unde fælles betegnelsen Science Museerne under Århus Universitet.

Science Museerne inkluderer Århus Botaniske Have og Væksthusene, Steno Museet og Ole Rømer Observatoriet samt Herbariet i Århus. Sidstnævnte har dog ikke adgang for publikum, men tilbyder en virtuel udstilling hvor du kan beundre de mere end 750.000 planteark med tørrede planter fra den online database.

Er du mere til levende planter kan du med fordel tage hele familien med i Århus Botaniske Have og Væksthusene hvor du hele året rundt får gratis adgang til de smukke haver og spændende væksthuse med planter fra hele kloden. Er det astronomien der trækker kan du få adgang til stjernehimmelen fra Ole Rømer Observatoriet. Og er du interesseret i at udvide din horisont når det handler om videnskabens paradigmer gennem tiderne er Steno Museet et oplagt valg.

Læs mere på sciencemuseerne.dk

More articles