Kan du tåle bananpandekager?

28 July 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Du skal selvfølgelig ikke indtage noget, som du ikke er sikker på, du ikke kan tåle, og dette gælder også bananpandekager.

Hvis man laver dem selv derhjemme, eller man har de nærmeste til at lave dem, som kender en og ved, hvad man kan tåle af ingredienser, så kan man være på den sikre side.

Men hvis man er ude at spise på en restaurant, så kan det godt svare sig at spørge, hvad der er i bananpandekagerne, før man bestiller dem, når man trods alt normalt godt kan lide at spise dem – når de er lavet, så du kan lide dem.

Det bliver mere prekært, når man er inviteret hjem til andre, og man måske ikke ved, hvad der bliver serveret, og det er af den lidt finere slags middag, hvor man måske er blandt de eneste, der skal spise med.

Var det buffet, kunne man nogenlunde gå udenom bananpandekagerne, hvis man ikke var sikker på, hvordan de var lavet. Eller man i et hurtigt øjeblik kunne spørge cateringfirmaets leverandør eller den bestilte kok, hvad der er i dem.

Men når man sidder til bords, og der pludselig kommer bananpandekager på bordet som portionsanretninger, så er det almindelig høflighed at spise det, der bliver serveret, men så er man lidt på herrens mark.

For det er ikke god stil med halvt om halvt fremmede at fortælle i forvejen, hvad man ikke kan tåle, selvom det bestemt kan være på sin plads og er det smarteste. Her er der nok en iboende frygt, man lige skal overkomme.

Dog kan man med ovenstående sige, at det bestemt er godt for dig at sige, hvad du kan tåle og ikke tåle forud, men er man mere ude i, at man har noget, man kan lide og ikke lide, er vegetar, veganer eller andet, der mere binder sig til en sindsopfattelse, end det er et problem med kroppen, så sømmer det sig bedst at spise op.

 

More articles