Kend dine stress symptomer

04 September 2019
Astrid Pedersen
Kend dine stress symptomer

Stress er efterhånden gået hen og blevet en folkesygdom, som bør tages ganske alvorligt. Desværre er stress samtidig belagt med et enormt tabu, og omgivet af stor berørings angst. Mange mennesker går rundt med fordomme om stress som værende det rene hysteri, og blot en undskyldning for at pjække fra arbejde med en læge erklæring.

Det er dog ikke helt sådan, det forholder sig. En læge vil sygemelde dig med stress, hvis du udviser de velkendte symptomer på stress – og har gjort det i et stykke tid. Disse symptomer tæller blandt andet hjertebanken, øget sved tendens og forhøjet puls, svimmelhed og følelse af desorientering eller uvirkelighed, en lav irritations tærskel og tegn på begyndende eller i gang værende depression samt smerter og spændinger i kroppen.

Har man stress, vil man samtidig som oftest lide af søvnmangel, idet det evindelige tanke mylder, som ofte opstår omkring sengetid, vil skabe søvnbesvær – og som følge her af hukommelses- og koncentrations besvær i det daglige.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har symptomer på stress?

Det er vigtigt hvis du – såfremt du oplever disse symptomer – ikke blot opsøger din læge og får en sygemelding. Du bør faktisk opsøge yderligere ekspertise inden for stress og angst med henblik på at få den rette udredning. Dine stress symptomer kan nemlig lige så godt indikere en angst lidelse – og så er det essentielt, at du får den rette behandling.

Behandling for angst adskiller sig fundamentalt fra behandling mod stress, idet den sidst nævnte som oftest består i at fjerne den stress ramte fra det stressende miljø. En effektiv angst behandling kræver terapi – angsten er ikke betinget af et bestemt miljø eller en særlig situation, men vil blive ved med at opstå, såfremt man blot lader sig sygemelde.

Du kan læse mere om stress og angst på angstekspert.dk

More articles