Lad regnskoven være her længere end dig

09 December 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvor lang tid vil vi have regnskoven endnu?

Det er faktisk et spørgsmål, du selv kan være med til at forlænge svaret på, hvis du gør en indsats, for selv de små ting kan være med til at gøre den forskel, som der ellers kan virke uoverskuelig.

For man tror, at man skal se på virksomheder, regeringer og større instanser, der skal tage sig af regnskoven, før det kan få en virkning på en forbedring, der kan sørge for, at den ikke forsvinder.

Men selv hjemme i din egen sofa kan du sørge for, at regnskoven ikke kommer til at være noget, som man læser om i historiebøgerne.

Man skal her ikke være egoistisk og sige, at det ikke vedrører en selv, for det er bevist gang på gang, at alle ting på planeten hænger sammen; så der er noget om sommerfugleeffekten: at hvis nogen gør en lille ting på den ene side af Jorden, så sker der en påvirkning (af en større slags) på den anden side.

image

Regnskoven er også DIT ansvar

Selvom man måske ikke vil have børn og kun synes, at man skal tage sig af sig selv, sø gør vi bevidst og ubevidst en masse for hinanden, for mennesket er et socialt dyr, der vil tage sig af hinanden, for det er et rent overlevelsesinstinkt.

Og specielt med børn vil man jo gerne have, at de kommer til at kunne besøge regnskoven og se den positive udvikling; og så kan man gøre sådan, at truede dyr og planter i regnskoven kommer til at være ikke-truede igen.

Den positive indstilling til verden skal man give videre til ens børn, familie, venner og kollegaer, for en forandringer i verden af den store slags starter med, at man selv foretager sig en ændring.

Og du kan begynde den store ændring for det bedre for regnskoven lige her: https://shop.verdensskove.org . 

More articles