Lær at brygge øl med et bryganlæg

15 April 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Lige om lidt er sommeren over os og vi skal ud og sidde på terrassen og have gang i grillen. Venner og familien kommer på besøg og hvad vil være bedre end at sidde og spise sin mad, nyde varmen og en iskold hjemmebrygget øl der er lavet så den passer perfekt til maden. Det lyder noget mere sjovt, end en kold af de billige fra det lokale supermarked. 

Hvad skal du bruge for at bygge øl?

Du skal reelt kun bruge et bryganlæg og 4 ingredienser for at brygge øl. Mange steder som butikken her sælger nogle gode startskits https://www.xn--lbrygning-k8a.dk/

De 4 ingredienser du skal bruge er vand, humle, malt og gær. Efterfølgende kan du starte med at eksperimentere med andre ingredienser og krydderier. 

Hvordan kan du lære at lave øl?

Der er flere måder du kan lære at brygge øl på. Der findes en god mængde, bøger der fortæller alt om de forskellige måder du kan brygge øl på. Hvordan de forskellige lande og egne har bygget øl. Der er stor forskel på hvordan de enkelte lande har brygget øl og hvordan de smager. I norden er den blid og lys og i andre lande er den mørk og stærk. 

Udover bøger er der kommet et godt udbud af kurser, hvor man kan lære at lave øl på en eftermiddag og aften. Det foregår under hyggelige omstændigheder og der bliver serveret lidt godt at spise samtidig og man får den øl man har brygget med hjem. Så husk transport hjem.

Der findes også et utal af videoer på internettet, som viser alt om ølbrygning. Sjove detaljer og hvordan du går frem skridt for skridt.

Det er 3 meget forskellige måder at lære at lave øl på, som kan være til god inspiration til selv at prøve sig frem eller få gode ideer til nye smagsvarianter.

More articles