Lær at lave din egen hjemmeside fra bunden

24 August 2021
Steffen Hansen

editorial

Det stigende digitalisering er med til at gøre, at der aldrig før har været brug for så mange hjemmesider, som der er i dag. Derfor kan man ved at lære at lave hjemmesider sikre sin egen fremtid. Få her nogle tips til, hvordan du lærer at lave en hjemmeside.

Kodes fra bunden eller CMS

Den nemmeste måde at lave en hjemmeside i dag, er ved at bruge et CMS system som WordPress. Hertil er der lavet mange forskellige temaer, der er klar til at bruges med det samme. Hvis man ønsker at lave lidt om på designet, skal man gerne kunne PHP og CSS.

Hvis du vil lære at kode en hjemmeside fra bunden, så er der flere trin du skal igennem. Det første er, at du skal lære de forskellige sprog der bruges til hjemmesider i dag. Her er det smart at starte med HTML og CSS. Når du har lært HTML og CSS, så kan du bygge videre på med Java og Javascript. Med de 4 “sprog” i bagagen, så er du godt på vej til, at kunne lave en hjemmeside fra bunden.

Sæt den sammen med en database

Hvis du vil tilføje visse funktioner til din hjemmeside, så skal den kobles op på en database, som gør dette muligt. Til databasen anbefaler vi, at du bruger SQL. SQL er et database software, som man bruger til hjemmesider, apps og meget mere. For at lære SQL kan du tilmelde dig et SQL kursus, eller lære det ved selvlære og online guides.

SQL er nødvendigt, hvis du ønsker at have muligheden for bruger logins, muligheden for at indsamle e-mails og meget andet. Derfor er det nødvendigt, at du lærer at koble din hjemmeside sammen med en database, hvis du bygger den fra bunden. Laver du den i WordPress, så er denne proces helt automatisk under opsætningen.

More articles