Lav dit eget mundbind, når engangsmundbind ikke er en mulighed

05 August 2020
Astrid Pedersen

editorial

I de perioder hvor influenza og forkølelse hærger landet vil mange danskere lide under de irriterende og i visse tilfælde fatale virus infektioner. Hvert eneste år lægger i hundredtusind danskere sig syge flere dage i træk med feber, snue, ondt i halsen og hovedpine. For manges vedkommende kan det tage uger førend sygdommen er ude af kroppen og man er fuldt på højkant igen. Og tusindvis af ældre mennesker, lungepatienter og personer med nedsat immun forsvar bukker under for følgevirkningerne af den udmattende infektion.

Derfor er det vigtigt at hvert enkelt individ gør sit for at bryde smittekæden og nedbringe antallet af smittede. Dette kan man gøre ved at holde sig inden for hjemmets fire vægge mens man er syg, og faktisk også et par dage efter. Influenza og forkølelse smitter nemlig i op til flere dage efter at feberen har lagt sig. Og er det nødvendigt at bevæge sig uden for en dør, bør man bære mundbind for at beskytte omgivelserne mod smitte.

Hvilke mundbind skal jeg vælge?

Ideelt set bør du anvende engangs mundbind når du bevæger dig i det offentlige rum såfremt du stadig er smittebærer. Et engangs mundbind er både let og behageligt at bære, og hindrer ikke den frie vejrtrækning. Du kan som regel købe mundbind til personlig anvendelse på apoteket eller hos materialisten – eller i en online shop som for eksempel Testsmart.

Er alle mundbind udsolgt, eller står du og skal bruge et mundbind lige her og nu, kan du også vælge at fremstille mundbind selv. Du bør dog iagttage visse forholdsregler før du kaster dig ud i dette projekt. Dit mundbind skal for eksempel kunne vaskes og tørretumbles ved høj temperatur, hvorfor det ikke er helt ligegyldigt hvilken type stof du vælger til dit mundbind. Lav dit eget mundbind med hjælp fra opskrift – læs mere på Testsmart.dk

More articles