Maling af dit hus

17 February 2020
Mette Nielsen

editorial

Trænger dit hus til at blive sat i stand, så er det en god idé at starte med at kigge på basiselementerne på din bolig. Er der styr på tag, vinduer og konstruktion, og er det blevet plejet de seneste år? Hvis nej, så kan du gøre meget ved udtrykket, hvis du giver din bolig en plejende omgang maling både inde og ude.

Når du skal i gang med at male dit hus, er der flere processer i det. Du bør kigget dig grundigt omkring både inde og ude – overvej hvad der skal laves og i hvilken rækkefølge. Indvendig er det som regel nemmere at gå til, for her spiller vejret ikke en stor rolle. Det gør den der imod, hvis du skal male dit hus udvendigt.

Står du i den situation, at du skal have malet dit hus udvendigt, så er det en god idé at snakke med fagfolk om sagen. Find ud af hvornår på året, det er en god idé at gøre. Hvad der præcis skal gøres og hvilken maling, du skal bruge.


En fagmand kender til processen
Skal du i gang med at male derhjemme, så kan du også godt regne med, at det tager tid. Hvis du vil gøre det godt, tager det lang tid at male. Det er måske derfor, så mange næsten ikke orker at gå i gang med sådan et projekt. Og det behøver de heller ikke. Det behøver du heller ikke, for heldigvis findes der gode fagfolk, som kan stå projekt: Maling af hus!

Find en god maler, der gerne vil have sagen. Aftal sammen hvad du skal have lavet til hvilken pris, samt hvad forventninger og tidshorisont er. På den måde får du lavet en god plan og kan trygt overlade arbejdet til de professionelle, i mens du selv laver noget af alt det, du er bedre til eller har mere lyst til.

Bagefter kan du glad læne dig tilbage og nyde dit nymalede hus.

 

More articles